Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Veranderen? Jamais!

De echte Fransman wil dat alles blijft zoals het is. In deze aflevering van Op zoek naar Frankrijk maakt Wilfred een rondgang door Parijs. Zijn doel is om de eigenschappen van de Franse cultuur bloot te leggen zodat wij de logge mentaliteit van de Fransen misschien beter kunnen begrijpen. Als snel wordt duidelijk dat het de Fransen niet gaat om geld als er bersloten wordt om ter gaan staken. De gemiddelde inwoner van Frankrijk wil in de eerste plaats dat de typische en traditionele manier van leven in het land behouden blijft.

Liefde voor traditie en de Franse vlag kent een financiële keerzijde
Hervormingen hebben de Fransen een broertje dood aan. En dat wordt in deze documentaire wel duidelijk. Je kunt bewondering hebben voor de enorme liefde die de Fransen voor hun cultuur hebben en hoe zij alles in het werk stellen om die te behouden. Maar de andere kant van de medaille laat zien dat juist door deze eigenschappen het land in ontwikkeling achter blijft bij de rest van Europa.

Deze documentaire van VPRO werd oorspronkelijk uitgezonden op 24-04-2016. Meer Documentaires van VPRO kunt u hier vinden..


[tab:Docu] [tab:Mirror] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 20 oktober 2016