Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

The Chinese Dream

De stad van gelukzoekers. De reis van presentator Ruben Terlou begint in de plaats die symbool staat van rijkdom en hoop. De president van China Xi Jinping verkondigt dat succesvolle individuen een succesvol volk maken. En in Shanghai weten ze hier alles van. Er zijn inmiddels al tien miljoen nieuwkomers neergestreken in deze stad om het geluk te vinden. The Chinese Dream staat in het teken van financieel succes. Volgens vele Chinezen heb je dan pas een geslaagd leven, de lat ligt dan ook hoog.

De voorwaarden van succes

Om de Chinese droom te realiseren gaan veel Chinezen ver. Terlou spreekt met vrouwen die hiervoor cosmetische ingrepen laten verrichten. De ogen worden groter gevormd, de jukbeenderen worden aangepakt en de neuzen worden smaller gemaakt. Succes creëer je in China ook door een mooi uiterlijk te hebben. Een gelukszoeker wordt geïnterviewd en vertelt over zijn strubbelingen in zijn zoektocht naar geluk.

Deze documentaire van VPRO werd oorspronkelijk uitgezonden op 7-02-2016. Meer Documentaires van VPRO kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 13 december 2016