Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.4/5 (7 votes cast)

Super Stream Me

Na hun succesvolle documentaire ‘Een man, weet niet wat hij mist‘, zijn Tim den Besten en Nicolaas Veul terug met de nieuwe documentaireserie Super Stream Me. In deze docu zien we hoe het is om 24/7 met camera’s te leven en nul komma nul privacy te hebben.

Het idee is natuurlijk niet nieuw, maar het experiment ging dit keer wel heel erg ver. Tim en Nicolaas droegen letterlijk dag en nacht een camera bij zich en deelden alles met de rest van de wereld. Op de site van Super Stream Me zag je hun hartslag, exacte locatie en gemoedstoestand. We konden alles over ze te weten komen: hun telefoonnummer en bankgegevens, maar ook de dingen die we misschien juist niet wilden zien zoals masturbeerden, douchen en poepen.Het doel was om drie weken lang hun dagelijkse leven te filmen, maar na 15 dagen waren de jongens helemaal kapot en besloten ze om er toch eerder mee te stoppen.

De vierdelige documentaireserie Super Stream Me is een terugblik op het livestream-experiment. Wat doet het met Tim en Nicolaas en hun omgeving als je alles uit je hele leven ‘deelt’ en geen controle meer hebt over wie ‘wat’ van je weet en alles wat je doet openbaar is? Wie ben je nog zonder privacy? Deskundigen, waaronder filosoof Rob Wijnberg en neuropsychiater Theo Compernolle geven toelichting op de privacyloze periode van Tim en Nicolaas. Wat zijn de emotionele en fysieke gevolgen terwijl ze voortdurend worden bekeken en beoordeeld?


[tab:1. Alles voor de likes?] [tab:2. Big Brother ben je zelf] [tab:3. Schaamte(loosheid)] [tab:4. ] [tab:Trailer]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 21 november 2015