Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

Snelweg naar Tibet

Modern China walst over oude Tibetaanse tradities. China en Tibet, het is al lange tijd een niet lekker lopende relatie. De inwoners van Tibet en ook de bewoners van het achterland van China kennen een lange historie waar ook nu nog altijd eeuwenoude tradities bepalend zijn voor het dagelijkse leven. De beroemde rivier de Yangtze vormt de ruggengraat van dit bijzonder ruime en ruige gebied. Maar sinds China besloten heeft een snelweg aan te leggen brokkelt de kwaliteit van het leven in deze omgeving af.

Ruben neemt ons mee door Tibet en duikt dieper in de lokale tradities en gebruiken. De zeer gerespecteerde geneeswijzen alhier worden met uitsterven bedreigt door de komst van de snelweg. Want de snelweg brengt in een sneltreinvaart de moderne Chinese ontwikkeling uit de grote steden naar dit gebied en heeft desastreuze gevolgen voor de Tibetanen en de Miao bevolking.

Deze documentaire van VPRO werd oorspronkelijk uitgezonden op 13-03-2016. Meer Documentaires van VPRO kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 14 november 2016