Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (9 votes cast)

Restrepo

De film Restrepo schotelt de kijker een beeld van de oorlog in Afghanistan voor, dat hij niet licht zal vergeten. De documentaire drukt het publiek met de neus op werkelijkheid van de war on terror.

De filmmakers Tim Hetherington (GB) en Sebastian Junger (VS) zijn beiden ervaren oorlogsjournalisten (Hetherington won in 2007 de World Press Photo). Ze verbleven dertien maanden lang in de vooruitgeschoven militaire post Restrepo in de Korengal-vallei, genoemd naar een aldaar omgekomen Amerikaanse militair. Ze volgden het leven van “our boys”, die nog immer op de steun van de Amerikaanse bevolking kunnen bogen – hoewel ook die tot nu toe onvoorwaardelijke steun begint te wankelen.

Vanaf 2007 volgden de journalisten de ontwikkelingen in het peleton. Door telkens opnieuw terug te gaan, ook nadat ze zelf gewond raakten, wonnen ze het vertrouwen van de militairen. De film toont hun bestaan op de “deadliest place on earth”, zonder commentaar of duiding door anderen dan de militairen zelf.

Deze documentaire is inmiddels niet meer beschikbaar, u kunt hem nog wel op dvd/Blu-ray kopen.

[yabp 9]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 18 januari 2011
 • Ed

  Wat een geweldige documentaire.Kan me goed voorstellen dat deze mannen PTSD hebben. Zou niet normaal zijn als je dat niet hebt.

 • jan

  hoe achterhaal ik de megavideo link?

 • Ruben

  hey thanx voor het plaatsen van de video,
  heftig maar aan de andere kant lijkt het me wel wat.

 • c

  Mooie, verdrietige, schokkende, intense film over oervriendschap tussen mannen en over de lelijkheid van de oorlog.