Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Langs de oevers van de Yangtze Afl.6 lijang

De zesdelige documentaireserie ‘Langs de oevers van de Yangtze’ laat ons China zien door de ogen van fotograaf Ruben Terlou. Zijn twee maanden durende reis begint in de metropool Shanghai en trekt met de meest uiteenlopende vervoersmiddelen westwaarts de rivier op langs grote steden als Nanjing, Wuhan en Chongqing, totdat hij steeds dichter bij Tibet komt, de bron van de Yangtze. Een serie over vooruitgang en stilstand, over behoud en innovatie. Kortom: over contrasten in China.

In de zesde en laatste aflevering van ‘Langs de oevers van de Yangtze‘ gaan we op zoek naar het authentieke China. De Yangtze stroomt langs de flanken van de Himalaya voordat zij een scherpe bocht maakt richting Shanghai. En in dit gebied zou het authentieke China nog te vinden moeten zijn. Ware het niet dat er 5 jaar geleden een forse snelweg is aangelegd die ruim baan biedt aan de Chinese toeristen die het gebied overspoelen. Het arcadische Shrangli-La beroemd uit de jaren 30 van de vorige eeuw zou hier ergens moeten liggen, maar niemand weet precies waar. En in de stad die van de overheid die naam nu officieel mag dragen is weinig arcadisch meer te vinden.

Ruben gaat op zoek naar het authentieke China van minderheden als de Yi en de Tibetanen. En hij ziet hoe door het moderne leven oude levenswijzen en gebruiken verdwijnen of verschrompelen tot banale folklore.

Voor de serie is ook een speciale website gemaakt met interactieve kaart.


[tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 13 maart 2016