Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

Langs de oevers van de Yangtze Afl.5 Entertainment

De zesdelige documentaireserie ‘Langs de oevers van de Yangtze’ laat ons China zien door de ogen van fotograaf Ruben Terlou. Zijn twee maanden durende reis begint in de metropool Shanghai en trekt met de meest uiteenlopende vervoersmiddelen westwaarts de rivier op langs grote steden als Nanjing, Wuhan en Chongqing, totdat hij steeds dichter bij Tibet komt, de bron van de Yangtze. Een serie over vooruitgang en stilstand, over behoud en innovatie. Kortom: over contrasten in China.

In de vijfde aflevering van ‘Langs de oevers van de Yangtze‘ onderzoekt Ruben wat Chinezen doen in hun vrije tijd. Vrije tijdsbesteding is in China een publieke en massale aangelegenheid. Of het nou gaat om Majong-toernooien in grote fabrieksloodsen of om streetdance op het centrale plein van Chongqing – alles gaat met zijn duizenden tegelijk.

En het is dezelfde massaliteit die maakt dat getalenteerde dwergen hun krachten konden bundelen en een pretpark zijn begonnen: Dwarf Empire (Kingdom of the Little people?) – met shows en entertainment verzorgd door louter lilliputters. Ruben brengt ons in contact met het leven van de mensen achter de wereld van show en entertainment. En hij ondervindt aan den lijve wat Chinezen ‘leuk vinden’. Karaoke bijvoorbeeld…

Voor de serie is ook een speciale website gemaakt met interactieve kaart.


[tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 06 maart 2016