Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.5/5 (2 votes cast)

Langs de oevers van de Yangtze Afl.4 De drieklovendam

De zesdelige documentaireserie ‘Langs de oevers van de Yangtze’ laat ons China zien door de ogen van fotograaf Ruben Terlou. Zijn twee maanden durende reis begint in de metropool Shanghai en trekt met de meest uiteenlopende vervoersmiddelen westwaarts de rivier op langs grote steden als Nanjing, Wuhan en Chongqing, totdat hij steeds dichter bij Tibet komt, de bron van de Yangtze. Een serie over vooruitgang en stilstand, over behoud en innovatie. Kortom: over contrasten in China.

In de vierde aflevering van ‘Langs de oevers van de Yangtze‘ reizen we af naar de grootste trots van China als het gaat om ‘man-made structures’. Dit is niet langer de de Chinese Muur, tegenwoordig is de Drieklovendam de grote trots. De grootste waterkrachtcentrale met een capaciteit van 15 keer Borselen. De dam wordt beschouwd als een grote overwinning op de natuur. Maar de natuur en de mens heeft er ook het nodige voor moeten inleveren. 90 dorpen en 13 steden verdwenen onder water.

En Chinese natuurorganisaties zijn bezorgd over het lot van de Indische bruinvis – of het riviervarken zoals de Chinezen dit aandoenlijke beest noemen. Ruben mag de immense dam van binnen bekijken en vaart mee op een cruiseschip vol Chinese toeristen over het stilstaande water – terwijl het scheepspersoneel van vroeger droomt toen ze nog als visser werkten op de snelstromende rivier.

Voor de serie is ook een speciale website gemaakt met interactieve kaart.


[tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 28 februari 2016