Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Langs de oevers van de Yangtze Afl.3 De grote roerganger

De zesdelige documentaireserie ‘Langs de oevers van de Yangtze’ laat ons China zien door de ogen van fotograaf Ruben Terlou. Zijn twee maanden durende reis begint in de metropool Shanghai en trekt met de meest uiteenlopende vervoersmiddelen westwaarts de rivier op langs grote steden als Nanjing, Wuhan en Chongqing, totdat hij steeds dichter bij Tibet komt, de bron van de Yangtze. Een serie over vooruitgang en stilstand, over behoud en innovatie. Kortom: over contrasten in China.

In de derde aflevering van ‘Langs de oevers van de Yangtze‘ zien we hoe Mao ook 40 jaar na zijn dood nog altijd super populair is. Hij is immers de oprichter van de Volksrepubliek. En dat er onder zijn bewind tientallen miljoenen burgers zijn gestorven door honger en geweld wordt geschaard onder de 30% verkeerde dingen die hij deed. Want 70% van wat hij deed – zo luidt het officiele overheidsstandpunt – was goed.

En onder die 70% valt ongetwijfeld zijn voorliefde voor zwemmen. Ruben steekt met gevaar voor eigen leven zwemmend de woeste Yangtze over en ontmoet de bekendste Mao-imitator van China. En hij bezoekt een unieke gemeenschap van vissers die ooit op de vlucht voor de hongersnood door Mao’s Mussenopstand neerstreken op de ondiepe wateren van Honghu Lake en daar nog altijd – als Kevin Costner in Waterworld – op woonboten leven.

Voor de serie is ook een speciale website gemaakt met interactieve kaart.


[tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 21 februari 2016