Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (4 votes cast)

Meer dan een Naam

De documentaire ‘Meer dan een Naam’ vertelt het verhaal van Dirk van de Lagemaat en de broers Gijs en Janus de Heer, alle drie afkomstig uit Bodegraven en slachtoffer van de Tweede Wereldoorlog. In 1943 werden zij gedwongen te gaan werken in fabrieken en bedrijven in Duitsland.

Alle drie hebben ze het niet overleefd. Dirk, Gijs en Janus zijn drie van de veertig oorlogsslachtoffers die zijn beschreven in het boekje ‘Meer dan een naam’, geschreven door Cock Karssen.

In de documentaire kijken familieleden van de overleden mannen terug op de personen die zij niet hebben gekend, maar die door hun geschiedenis en enkele nagelaten bezittingen uit de oorlogsperiode een speciale betekenis voor hen zijn gaan krijgen. Ook vertellen ze over hun interesse en hun inzet om de laatste levensmaanden van de drie jonge mannen in te kunnen vullen, omdat er nog weinig over bekend was. Zo hebben familieleden de briefwisselingen gelezen, en een aantal van hen is zelf naar Duitsland geweest om meer te weten te komen.


[tab:Docu]

[tab:Trailer]
[tab:END]


Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 10 mei 2016