Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)

Zembla: Martijn wil een huis en een tuintje

Tussen wal en schip. In deze documentaire wordt het leven van Martijn en zijn moeder in beeld gebracht. Haar zoon is twintig en zwaar psychotisch. Zij wil niets liever dat Martijn wordt opgenomen in een gesloten instelling, maar de GGZ heeft hier andere denkbeelden over. Zij willen zoveel mogelijke ambulante begeleiding bieden. Ondertussen loopt de situatie aardig uit de hand. De psychoses zorgen ervoor dat de jongeman een gevaar wordt voor zichzelf en zijn omgeving.

GGZ op de schop

Terwijl moeder hoopt op een snelle opname in een GGZ-instelling verslechtert de situatie. Zembla onderzoekt hoe het komt dat de GGZ zich geen raad weet met deze psychiatrische patiënten. Er wordt onder andere gesproken met de hoofd van de afdeling psychiatrie van het UMCM over deze zaak. Hij geeft zijn mening over deze situatie en pleit voor laagdrempelige GGZ-voorzieningen in iedere woonwijk, waar men dag en nacht terecht kan in noodsituaties.

Deze documentaire van Zembla werd oorspronkelijk uitgezonden op 20-04-2016. Meer Documentaires van Zembla kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 09 december 2016