Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Koppig als een Breton

Trots als een pauw op hun mooie Bretagne. In het Franse Bretagne is een klein dorpje dat heldhaftig verzet biedt tegen de machthebbers uit Parijs en Europa. En dat doen ze al eeuwen. Nee, dit is geen aflevering van Asterix en Obelix, al zijn er wel veel overeenkomsten te trekken. In deze aflevering van Op zoek naar Frankrijk onderzoekt Wilfred de Bruijn hoe de bewoners van Bretagne tegen de rest van Frankrijk aankijken.

De donker kant van het nationalistische karakter wordt zichtbaar tijdens WO2
De bewoners van dit deel van Frankrijk zijn zonder twijfel trots en nationalistisch te noemen. Dit collectieve karakter heeft er in het verleden onder meer toe geleidt dat de door Parijs geplande tolpoorten op de snelweg niet doorgingen. En veel eerder, in de 17e eeuw, zorgde een opstand door de Bretonners er voor dat een belastingmaatregel geen doorgang kreeg. Maar tijdens de tweede wereldoorlog begonnen hun nationalistische karaktereigenschappen vervelende nazi trekjes te vertonen.


Deze documentaire van VPRO werd oorspronkelijk uitgezonden op 17-04-2016. Meer Documentaires van VPRO kunt u hier vinden..


[tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 17 oktober 2016