Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (5 votes cast)

Koppen: vechten tegen verslaving

Meer en meer Belgen gaan opzoek naar hulp bij afkicken in het buitenland. Dit aantal ligt inmiddels op meer dan 100 verslaafden per jaar. Colin Garnett is de directeur van een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Volgens hem worden verslaafden binnenstebuiten gekeerd in zijn kliniek, waardoor de slaagkans van afkicken hoog ligt.
De programmamakers van ‘Koppen’ volgden het afkickproces van de 34-jarige Stijn. Zijn drang om te gebruiken is al jaren sterker dan hijzelf. In deze documentaire gaat Stijn de strijd tegen zijn verslavingen aan en worden zijn moeilijke momenten vastgelegd en de individuele gesprekken met hulpverleners die hem bijstaan. We zien Stijn vechten tegen de gif waar zijn lichaam en geest naar hunkeren. Vier eerdere pogingen van Stijn om te stoppen met zijn verslavingen zijn mislukt. Uiteindelijk won de drugs het keer op keer van zijn wil en verstand. In eigen land lukt het volgens hem niet om te stoppen.
Maar Stijn moet echt stoppen hij is er zeker van dat het anders niet goed met hem afloopt. Naar eigen zeggen belandt hij in een cel, in een kist of in een instelling als hij op dezelfde voet blijft verder leven. Stijn komt de meeste dagen door met een handvol pijnstillers, liters bier en grammen coke. Omdat het niet eerder is gelukt in eigen land reist hij nu af naar Zuid-Afrika, ver weg van alles en iedereen. Hier levert hij het bewijs dat verslaafden geen losers hoeven te zijn, ze kunnen ook zeker wel winnaars worden.

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door John on 09 december 2017