Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (8 votes cast)

Kanker: biografie van een sluipmoordenaar – Magische kogels

Kanker: biografie van een sluipmoordenaar is een driedelige Amerikaanse documentaire van Barak Goodman. De documentaire is gebaseerd op het boek “De keizer aller ziektes, een biografie van kanker” dat met een Pulitzer Prize is bekroond. Binnen de medische wetenschap is vandaag de dag het belanrijkste speerpunt hoe kanker genezen kan worden. Een zoektocht die al eeuwen alle continenten van de aardbol bezighoudt. In de eerste aflevering “Magische kogels” staat het verhaal van Sidney Farber centraal. Sidney Farber is de grondlegger van de chemotherapie en staat aan de basis van het feit dat kinderen tegenwoordig een overlevingskans van 90% hebben om leukemie te overleven. Met deze eerste experimenten had niemand kunnen verwachten dat dit de eerste wezenlijke stappen zouden zijn op weg naar de genezing van kanker. De laatste 50 jaar zijn enorme stappen gemaakt in de bestrijding van kanker en de vraag resteert wanneer de medische wetenschap de ziekte daadwerkelijk volledig kan genezen.

Deze documentaire is oorspronkelijk op 04-07-2016 uitgezonden bij de NTR.


[tab:Docu] [tab:Mirror] [tab:Trailer]

[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 05 juli 2016
  • Susan

    Interessant, informatief maar zeker ook mooi en ontroerend. Mijn dochter (15) heeft sinds 5 mnd leukemie en met een 2 jaar durende behandeling met
    chemo, een overlevingskans van 85%. Dat was nog maar een paar jaren geleden ondenkbaar..! En dát is prachtig in beeld gebracht in deze documentaire.