Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.1/5 (35 votes cast)

Geen respect of regels in Geef me ’s ongelijk

Je zou hem het liefst meteen achter het behang plakken. Een 15 jarige knul, in deze docu Geef me ’s ongelijk, die alle regels aan zijn laars lapt, sociaal geen enkele concessie wenst te doen en vind dat de wereld zich maar aan hem moet aanpassen. Bij het kijken van Geef me ’s ongelijk zal je geneigd zijn snel te willen oordelen, maar de kunst is om deze subliem gefilmde, bijzondere situatie, geheel naturel en zonder te willen oordelen af te kijken.

Geef me ’s ongelijk laat samenwerking tussen intelligentie en manipulatie zien
De 15 jarige Julius is enig kind van gescheiden ouders. Hij blowt er lustig op los, heeft uitgesproken ideeën en spreekt meningen uit die meer dan eens op het randje van maatschappelijk acceptabel liggen. Niemand kan vat op hem krijgen. Maar dom is Julius allerminst, sterker nog, hij is reuze intelligent en bezit de vaardigheden om mensen om hem heen in enkele seconden te manipuleren.

Deze documentaire van 2Doc werd oorspronkelijk uitgezonden op 31-05-2015. Meer Documentaires van 2Doc kunt u hier vinden..


[tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 09 september 2016
 • Stevie Jay

  Ja jongens. Waarom heeft nog nooit iemand over de über- en üntermenschen nagedacht, joh. Da’s toch zo megabelangrijk!

  • Snozo

   Hierarchie enzo bedoel je? daar zouden mensen ook over moeten spreken.

  • Nietzsche

   Wanneer hij de oorspronkelijke bedenker van de term ubermensch, nietzsche, zou lezen zou hij tot inzicht komen dat het blowen of het lijden verzachten iets is voor untermenschen is.

   • Stevie Jay

    Nah, deze knul is kansloos. Als je erover begint zegt ie waarschijnlijk: “wat niezen?”

   • Ruychaven

    Je bedoelt Nietzsche’s “Der letzte Mensch”. “Untermensch” is een term die vanuit het nazisme is ontstaan.

 • Flo

  niks mis met hem.. de eerste paar minuten had hij gewoon volkomen gelijk
  ik zou hem een beetje vroeg volwassen noemen..multiculti diversiteits bullshit is allemaal ok.. maar als je dan zelf niet conform bent ivm de rest .. dan is er ineens een probleem.
  ik blij om te zien dat er nog kinderen zijn die niet het zoveelste schaap in de kudde zijn.
  dat opstandige gedrag thuis is een combinatie van puberteit en passieve gescheiden ouders.. en mede ook verveling op school.. trap hem op een universiteit dat hij wat kan doen met zn koppie !
  # ik hoef niet met iedereen vriendjes te zijn.”. geweldig de HELD.. hij komt er wel denk ik
  zeker aangezien hij al weet op zijn fucking 15de hoe je mensen moet manipuleren .. passief en actief.. knap.. want in principe doet de school dat zelf ook, maar dat is dan wel gedoogd.. denk niet zo, doe niet zo, zeg niet dat of dit, gedraag je anders.. .. het verschil zit hem in perceptie. en de waarheid ligt bij de feiten.. niet meningen of gevoelens.
  bijvoorbeeld in de verwarde huisvrouwtjes die “jij bent welkom in mijn land” lopen te zingen, en de aangerande vrouwen in keulen die toch een ander (beter) waarheidsbeeld hebben ,
  we zijn zeker niet allemaal gelijk knul, laat niemand je anders zeggen hoe je moet denken !

 • Snozo

  Hij moet gewoon zeggen wat hij ziet dat mensen bedoelen, verder moet zijn vader gewoon in de woonkamer bellen, dat punt was zo makkelijk te maken maar hij ging toch mee in dat van zijn vader.

 • Sébastien

  Wat een mooi ventje. Ik zou wel willen weten hoe het nu met hem gaat.