Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Fit 4 Work

Werken is niet vanzelfsprekend. De documentairemakers laten de werkzaamheden zien van Project 4 Work. Deze organisatie tracht werkzoekenden met verschillende achtergronden te helpen aan een baan. Het project is gestart in Utrecht, Den Haag en Amsterdam en het heeft zo’n tweehonderd deelnemers die worden begeleid naar het zoeken van werk. De deelnemers Ashmira en Abdellah worden gevolgd tijdens hun zoektocht. Vanwege verschillende problemen zijn zij niet aan het werk.

Het vinden van ritme

De twee lopen tegen allerlei muren op. Het zoeken naar nieuw werk lijkt niet zo vanzelfsprekend. Door psychische en fysieke moeilijkheden worden werkzoekenden afgewezen en er wordt zelfs gediscrimineerd. Het doel is om werklozen dichter bij een werksituatie te brengen en om hen mentaal meer te sterken. Uiteindelijk vindt Ashmira een betaalde baan, waarbij ze weer leert om een dagritme op te bouwen. De documentaire geeft een goed beeld van de problematiek waar werkzoekenden dagelijks tegenaan lopen.

Deze documentaire van 2DOC werd oorspronkelijk uitgezonden op 01-05-2016. Meer Documentaires van 2DOC kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 12 januari 2017