Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

Eagles of Death Metal, de nasleep van de aanslagen in het Bataclan theater.

Tijdens de diverse aanslagen in Parijs van 13 november vielen de meeste dodelijke slachtoffers tijdens een concert van Eagles of Death Metal in het Parijse theater Bataclan. Van de in totaal 130 dodelijke slachtoffers kwamen er 89 om tijdens het concert van Eagles of Death Metal. De leden van de band wisten via een achterdeur te ontsnappen, maar een medewerker van de band kwam om het leven en een ander raakte gewond. De verdere Europese tour van de band werd hierna geannuleerd. De band sprak met Vice over de tragische gebeurtenissen die die avond plaatsvonden.

Drie terroristen, onder wie de Fransman Omar Ismail Mostefai, drongen tijdens het optreden de concertzaal binnen en begonnen vanaf het balkon meteen met automatische vuurwapens te schieten op de bezoekers.

De schietpartij duurde ongeveer tien tot twintig minuten, sommige ooggetuigen verklaarden dat er ook met handgranaten is gegooid. Gewonden kropen over de dode lichamen op de grond om naar buiten te vluchten. Degenen die niet weg konden komen werden één voor één neergeschoten. Toen het schieten ophield had er zich buiten het pand een grote politiemacht verzameld. Twee terroristen hielden zich met een twintigtal gijzelaars verschanst op de eerste verdieping.

Na het schieten duurde het nog ongeveer twee uur voordat de politie het pand binnenviel. Alle drie daders kwamen vervolgens om: een werd doodgeschoten en de andere twee bliezen zich op. De aanslagen zijn opgeëist door terreurbeweging Islamitische Staat.


[tab:Docu]

[tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]


Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 27 november 2015