Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

De grote roerganger

De populariteit van Mao. Veertig jaar na zijn dood is de oprichter van de Volksrepubliek voor vele Chinezen nog steeds een held. Er zijn onder zijn bewind verschrikkelijke dingen gebeurd, maar dit weerhoudt de Chinees niet om het beeld rondom Mao positief te bekijken. Ruben Terlouw gaat het gesprek aan met de inwoners van China en probeert een beeld te krijgen van het echte leven van de Chinezen. In Wuhan spreekt hij met verschillende inwoners en ontdekt wat de invloed is van de economische voortuitgang.

De keerzijde van het regime

Al zwemmend steekt de presentator de Yangtze rivier over en maakt kennis met de bekendste Mao imitator van het land. Hij brengt een bezoek aan de plaats Honghu Lake waar hij spreekt met slachtoffers van Mao’s Mussenopstand. Door honger verdreven, bouwden zij in deze plaats een nieuwe gemeenschap op en tot op de dag van vandaag leven zij op woonboten.

Deze documentaire van VPRO werd oorspronkelijk uitgezonden op 6-03-2016. Meer Documentaires van VPRO kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 06 december 2016