Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (6 votes cast)

De geesteszieken

Ik ben toch niet gek? In deze aflevering gaat de hokjesman op zoek naar het stigma wat heerst over de geesteszieken in de samenleving. Zijn ze echt zo gek? Hij bezoekt de bewoners van de psychiatrische instelling Dijk en Duin en ontdekt hoe het is om daar te leven. Sharon ziet eruit als een vrolijke normale jonge vrouw, maar heeft last van paranoïde schizofrenie. Van de buitenkant is weinig te merken, maar in haar hoofd stormt het regelmatig.

De enge buitenwereld

Deze documentaire neemt de kijker mee naar de wereld van de psychiatrie. Hoe houden psychiatrische patiënten zich staande in een wereld waar zij veelal niet begrepen worden? Het leven van Sharon wordt gevolgd en laat zien hoe zij de buitenwereld buiten de deuren van de instelling ervaart en wat het instellingsleven haar brengt. De presentator ervaart dat de instellingsmuren soms veiliger aanvoelen voor de patiënten dan de wereld daarbuiten.

Deze documentaire van VPRO werd oorspronkelijk uitgezonden op 08-04-2016. Meer Documentaires van VPRO kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 12 december 2016
  • Susan

    Mooie docu, vooral de slotconclusie. Dankjewel voor een gevoelige en menswaardige maar ook objectieve kijk op de mens die een psychiatrische stoornis heeft.