Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

De Dam

De prestigieuze dam. Het was Mao’s droom om een groot binnenmeer te realiseren, nu is zijn plan eindelijk uitgevoerd. De Drieklovendam is de grootste waterkrachtcentrale van China en wordt gezien als een grote overwinning op de natuur. Om deze droom te verwezenlijken, moesten er veel offers worden geleverd. Maar liefst negentig dorpen en dertien steden moesten wijken en anderhalf miljoen Chinezen werden gedwongen om te verhuizen. Ruben Terlouw neemt de gevolgen onder de loep.

De grootste dam ter wereld, een zegen of een vloek

De bouw van dit reusachtige bouwwerk heeft veel gevolgen voor mens en dier. Terlouw interviewt de Chinezen die tot op de dag van vandaag hieronder lijden. Ook komen Chinese natuurorganisaties aan het woord die begaan zijn met het lot van de dieren, zoals de riviervarken. De presentator en fotograaf bekijkt de dam van binnen en vaart mee met een cruiseschip vol Chinese toeristen over het binnenwater.

Deze documentaire van VPRO werd oorspronkelijk uitgezonden op 28-02-2016. Meer Documentaires van VPRO kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 08 december 2016