Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

Copycats

Student Rolfe Kanefsky was in de jaren tachtig gefascineerd door horrorfilms. Iedere videoband in de horrorsectie van de videotheek verslond hij. Na honderden films ben je echter niet meer zo onbevangen. Kanefsky begon patronen te zien: telkens splitst de groep op terwijl ze beter bij elkaar kunnen blijven, er is altijd iemand die schrikt van een kat, dat griezelige huis gaan ze toch maar binnen.

Kanefsky, 19 op dat moment, besloot een horrorfilm te maken waarin al die clichés op de hak worden genomen. Met pijn en moeite schraapte hij 100.000 dollar bij elkaar, maakte een film en stuurde het naar de festivals. De critici en het publiek waren razend enthousiast.

Toen begon de pech. Rond 1990 raakte horror uit de mode, de film ging in première tijdens de Super Bowl, terwijl buiten een zware sneeuwstorm raasde. ‘There is nothing out there‘ raakte in de vergetelheid. Tot in 1996 ‘Scream’ van Wes Craven uitkwam, uitgeroepen tot een klassieker in het genre. Maar Kanefsky? Die zag wel erg veel overeenkomsten…

In de documentaire ‘Copycat’ vertelt Kanefsky zijn verhaal aan journalist Charlie Lyne. Het beeld bestaat uit fantastisch gekozen shots uit horrorfilms, die deze documentaire een unieke ‘look and feel’ geven.


[tab:Docu]

[tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:Trailer There’s Nothing Out There]
[tab:END]


Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 02 december 2015