Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  • Release Date:

Baby te koop

Sophie Hilbrand volgt in deze documentaire drie stellen voor wie het krijgen van een baby erg belangrijk is, maar tegelijkertijd ook erg moeilijk en vooral ingewikkeld. De weg die de stellen moeten afleggen is emotioneel slopend en veelal erg onzeker toch zijn deze stellen vastberaden en zetten ze alles op alles om hun babywens uit te laten komen. Het gaat echter niet zonder slag of stoot en de stellen stuitten op veel problemen, een interessante documentaire die laat zien dat het krijgen van een baby niet zo vanzelfsprekend is en voor sommige stellen gepaard gaat met een hoop verdriet en angst dat het mogelijk nooit gaat gebeuren.

Zo heb je een echtpaar dat vanwege medische redenen niet instaat is om zelf een baby krijgen, een homostel die graag hun liefde willen bekronen met een baby en een single vrouw met een grote kinderwens die zij in de toekomst in vervulling wilt laten gaan. Ieder stel heeft zo zijn eigen beperkingen en moeilijkheden om hun grootste hartenwens uit te laten komen. Met alleen liefde komen de stellen er niet, zo stuit het jonge stel op extreem hoge kosten die hun droom mogelijk in het water laat vallen, het echtpaar krijgt te maken met een arts in India die ze chanteert en de alleenstaande Ingrid moet uitwijken naar België om haar eicellen veilig te stellen.

Myleen en haar man Jan zijn in India terecht gekomen bij hun zoektocht naar een draagmoeder, doordat Myleen kanker heeft gehad is het voor haar spijtig genoeg niet meer mogelijk om zwanger te raken. Hun droom gaan ze verwezenlijken met een draagmoeder in India, echter gaat dit niet erg gemakkelijk en kunnen ze op weinig tot geen hulp rekenen van de Indiase regering bij het krijgen van een paspoort voor hun eigen kindje. Hoe ver ga je voor een babywens en waar koop je een baby? Vragen die centraal staan in deze interessante documentaire.

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 13 juni 2017