Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (9 votes cast)

3Doc – Vleesverlangen

Als er een documentaire is waar ik mijzelf in herken is het wel Vleesverlangen. Ondanks dat ik al lang niet meer elke dag een stukje vlees eet bij het avondeten gaat er geen dag voorbij zonder vlees te eten, al is het maar een stuk overheerlijke droge worst die ik met de grootste moeite dagen heb laten hangen voor dat extra droge effect.

In de documentaire Vleesverlangen van 3Doc wordt ons de vraag gesteld of we niet massaal verslaafd zijn aan vlees. In de documentaire zien we hoe Marijn Frank heen en weer wordt geslingerd tussen haar lust voor vlees en het verlangen een beter en verstandiger mens te zijn. In deze documentaire gaat zij op zoek naar schokkende en grappige argumenten om van haar verslaving af te komen. Zal het haar lukken of legt ze zich neer bij haar lot als vleeseter?

Door haar biefstukje recht in de ogen te kijken hoopt Marijn een gezondere morele relatie op te bouwen met het lapje vlees op haar bord. Dat blijkt nog een hele emotionele, soms komisch-erotische tour, waarin ze wordt bijgestaan door een psycholoog. Terwijl Marijn dapper vordert bij de slachters, vindt ze antwoorden op haar vragen bij onder anderen vleesfokkers en -kwekers, geheelonthouders en de wel heel appetijtelijke chef-kok Joris Bijdendijk. Een documentaire over beeldvorming, diervriendelijkheid, lust en hypocrisie.

Kan jij 14 dagen zonder vlees? Ga samen met een aantal BN’ers de challenge aan!


Deze documentaire van 3Doc werd oorspronkelijk uitgezonden op 19-05-2016. Meer Documentaires van 3Doc kunt u hier vinden..


[tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 23 mei 2016
  • Elaxion

    Ik word zo moe van die vrouw. Wat een zeik wijf is dat zeg, jezus.

    • GiGx

      Ik wil jou het wel eens zien doen, keyboard held.