Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (9 votes cast)

Zwarte Joop – De koning van de wallen

Maurits de Vries, beter bekend als Zwarte Joop, is in de jaren 70 en 80 de onbetwiste koning van de Amsterdamse wallen. Zwarte Joop staat ook wel bekend als de eigenaar van sexclub Casa Rosso en Club 26.

Zwarte Joop maakt zijn intrede in Amsterdam als snorder, waarbij hij niet te beroerd was om collega snorders een flink pak slaag te geven om duidelijk te maken dat hij de nieuwe baas was in dat gebied. Dat was dan voornamelijk de Amsterdamse binnenstad, waar het meeste geld te verdienen was aan dronken cafe bezoekers naar huis brengen.

Zwarte Joop en de Italiaanse maffia

Toen het Zwarte Joop wat te heet onder de voeten in Amsterdam werd na een aantal incidenten met een aantal mensen in Amsterdam is hij tijdelijk in Italie gaan wonen. Het zou hier zijn waar hij een aantal zeer sterke en gevaarlijke connecties opdoet. De italiaanse maffia, onder leiding van Dino Cellini. Samen openen ze in 1976 de Cabala.

In december 1983 gaat het mis. Een boze en gefrustreerde ex-werknemer loopt met een jerrycan met benzine de Casa Rosso binnen en sticht brand, met alle gevolgen van dien.

[tab:Docu]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 30 januari 2017
  • Rombout

    staat niets