Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (14 votes cast)

Zombie: The Resurrection of Tim Zom

Thuis en op straat is het leven voor Zombie hard. Tim Zom groeit op in een wijk Rotterdam Zuid waar criminaliteit onderdeel uitmaakt van de dagelijkse gang van zaken. In huis is het leven al niet veel rooskleuriger want zijn moeder en stiefvader zijn hem liever kwijt dan rijk. Om deze reden brengt Tim, Zombie voor zijn vrienden op straat, de meeste tijd buiten door, met en op zijn skateboard. De grote hoeveelheden tijd die hij gebruikt om moeilijke flips en andere trucs met zijn skateboard onder de knie te krijgen blijkt ironisch genoeg zijn redding.

Wereldberoemd geworden door skateboarden
Filmmaker Billy Pols laat de camera voor een tijdje vriend en familie zijn van Zombie. De camera draait stilletjes en luistert naar de uitlatingen van onder meer zijn stiefvader, die Zombie maar een moeilijk mannetje vind. Het zal Tim een worst wezen want het langharige straat- en skateboardschoffie wordt door het skateboarden wereld beroemd. Hij kan hierdoor ontsnappen uit de duistere klauwen van zijn donkere thuis. Maar zijn gevecht tegen de zware omstandigheden is daarmee niet over.


Deze documentaire van BNN werd oorspronkelijk uitgezonden op 18-09-2014. Meer Documentaires van BNN kunt u hier vinden..


[tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Vimeo]

[tab:Trailer]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 12 oktober 2016