Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (6 votes cast)

Zembla: Undercover in Saudi-Arabië

Met gevaar voor eigen leven maken activisten en journalisten met verborgen camera opnamen in Saudi-Arabië. Als ze ontdekt worden, hangt er in het gunstigste geval een celstraf boven hun hoofd in het totalitaire islamitische land. Op de geheime opnames is te zien dat de lichamen van geëxecuteerde burgers buiten op straat tentoongesteld worden.

Ook is in de documentaire te zien hoe de haat richting christenen, joden, en de sjiitische minderheid met de paplepel ingegoten wordt. Criticasters waarschuwen dat de wahabitische ideologie van de Saudische heersers een voedingsbodem is voor terrorisme. Ook zouden rijke Saudi’s honderden miljoenen dollars hebben doorgesluisd naar IS. Maar Saudi-Arabië is nodig in de strijd tegen IS. Bovendien doet het westen, waaronder ook Nederland, goede zaken met de oliestaat, en verdient het aan de wapenexport naar het land.

Als koning Willem-Alexander en minister Koenders in januari 2015 in Riyad de laatste eer bewijzen aan de overleden Saudische koning, leidt dat tot kritische Kamervragen. Zembla Internationaal INTERNATIONAAL over de schaduwzijdes van onze bondgenoot. Een Engels-Amerikaanse documentaire van ITV en PBS met schokkende beelden uit de islamitische oliestaat die zelden naar buiten komen.[tab:Docu] [tab:Versie2] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR

[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 03 mei 2016