Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)


Zembla: De slag om de erfenis

Voor de nabestaanden is er niks zo erg als een erfenis die niet goed geregeld is. Want ondanks dat iemand wilsbekwaam moet zijn om een testament te laten maken blijkt dat er regelmatig misbruik wordt gemaakt door zogenaamde vrienden en ‘goede’ doelen.

Zo zien we in de documentaire hoe Herman, die vanwege een verstandelijke beperking en z’n leven lang in een zorginstelling verblijft, na zijn overlijden een testament blijkt te hebben vastgelegd waar in hij al zijn bezittingen nalaat aan een stichting voor goede doelen. Herman was, zo stelt de familie, wilsonbekwaam. Dat betekent dat hij zijn besluiten niet kon overzien. Dus kan hij dit, volgens de nabestaanden, nooit bedacht, laat staan, geregeld hebben.

Wie een testament wil laten maken moet wilsbekwaam zijn, weten wat hij doet. Voor sommigen is dat moeilijk. Zo telt ons land 142.000 verstandelijk beperkten en 260 duizend dementerenden. Kwetsbare mensen. En omdat Nederland in fors tempo vergrijst, neemt hun aantal snel toe. Wie beschermt de wilsonbekwamen?[tab:Docu] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR

[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 12 november 2015