Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

What makes you click

Van offline naar online shoppen. We leven in een tijdperk waarin grote warenhuizen de deuren sluiten en dat ons leven steeds meer achter de smartphone en laptop afspeelt. We hebben het allemaal druk en verrichten onze aankopen steeds vaker via internet. Zonder dat we het weten loopt het grootste psychologische experiment ooit. Tijdens het surfen laten we onbewust digitale sporen achter. Ons koopgedrag, politieke voorkeuren en vrijetijdsbesteding worden geregistreerd. En deze gegevens worden gebruikt om ons keuzegedrag in kaart te brengen.

Gebruikerservaring omzetten in nieuwe marketingstrategieën

Alle datasporen laten zien waarom ons brein de keuze maakt om te kiezen voor een bepaalde politieke partij en waarom we iets online aanschaffen. Commerciële bedrijven zetten online persuasion officers in en maken gebruik van deze onderzoeksresultaten om het beste uit hun afzetmarkten te halen. Wordt het tijd voor een ethische code? En wat gebeurt er als de testers zelf pleiten voor een gedragscode?

Deze documentaire van VPRO/Tegenlicht werd oorspronkelijk uitgezonden op 25-09-2016. Meer Documentaires van VPRO/Tegenlicht kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 20 januari 2017