Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (15 votes cast)

VPRO’s Import – De Film die Nooit Werd Afgemaakt

Dit is het verhaal van een film die nooit werd afgemaakt. Een film die niet verder kwam dan een ruwe montage van wat langste Nazipropagandafilm ooit moest worden, gefilmd in het Getto van Warschau. Documenten die laten zien wie het filmproject hebben geïnitieerd en waarom het nooit werd afgemaakt zijn nooit gevonden. De film is de zoektocht naar de waarheid achter de beelden van de meest mysterieuze Nazipropagandafilm ooit.

De beelden van De film die nooit werd afgemaakt worden van commentaar voorzien door ooggetuigen van destijds; van mensen voor en achter de camera in het getto van Warschau. De commentaren van geheime dagboeken van Joodse inwoners van het getto, verslagen van de SS Commissaris en gesprekken met een cameraman van de propagandafilm geven ons inzicht in de filmmethodes die destijds werden gebruikt.

Deze documentaire wordt uitgezonden in het kader van Found Footage: Cinema Exposed, de openingstentoonstelling van EYE, het nieuwe filmmuseum aan het IJ (vanaf 5 april). Deze tentoonstelling laat zien hoe filmmakers en kunstenaars nieuwe werken creëren door gebruik te maken van gevonden, bewegend beeld.

Originele titel: A film unfinished.

Deze documentaire is beschikbaar tot 11 april 2012, 23:58


Het is niet meer nodig om een probleem met deze documentaire te melden,
we zijn hard op zoek naar een vervanging.

 

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 05 april 2012
  • Anoniem

    kuuuuuuuuuuuuuuuuuuutttt! film! er komt niks voorrrrrrrrrrrrrrr!

    • iris

      Beetje fatsoenlijk taalgebruik is wel zo netjes