Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Voetbalmiljonair uit Oost

Voetballend tussen twee culturen. Mbark Boussoufa is jong, kan goed voetballen, en verdient daar miljoenen euro’s mee. Voetbal Miljonair uit oost geeft een kijkje in het leven van deze gewone jongen die opgroeide in Amsterdam Oost. Al is hij iets minder gewoon dan veel anderen van zijn generatie. Mbark is zoon is van Marokkaanse gastarbeiders die zeer religieus zijn en de Marokkaanse cultuur mee naar Nederland hebben genomen. Regisseur Carin Goeijers volgde de succesvolle voetbalspeler 2,5 jaar lang.

Schrille contrasten
De documentaire over het leven van Mbark laat contrasten zien tussen zijn ouders die hun huis in oost niet uit willen omdat zij het daar goed hebben, en zijn eigen zwaar beveiligde villa in Moskou. Hij voetbalt in Dagestan maar daar was het winnen en trainen voor hem te gevaarlijk. Thuis in Amsterdam leeft hij in Marokko. Daarbuiten is het de hectische voetbalwereld die hem druk en beperkingen oplegt.


Deze documentaire van TELEDOC werd oorspronkelijk uitgezonden op 25-05-2016. Meer Documentaires van TELEDOC kunt u hier vinden..


[tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 30 september 2016