Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (4 votes cast)

Vice: Het falende Nederlandse wietbeleid

Waar andere landen steeds vaker wiet legaliseren gaat het eens zo geroemde Nederlandse gedoogbeleid steeds meer op de schop, zo blijkt uit deze Vice documentaire. Wiettoeristen werden geweerd, coffeeshops moeten dicht, de Cannabiscup werd binnengevallen, kwekers zijn ondergronds gegaan, en het einde van de strenge maatregelen is nog niet in zicht.

Om te zien wat de gevolgen van dat steeds strengere beleid zijn, sprak Vice onder andere met de biologische wietkweker Doede de Jong die eerder te zien was in de documentaire Nederwiet de Moevie, en met Jaap Louwerier, die twintig jaar lang een coffeeshop had in Amsterdam. Zijn koffieshop moest dicht omdat die te dicht bij een school stond, terwijl de scholieren sowieso al te jong zijn om naar binnen te komen.

Jammer genoeg is de documentaire maar 10 minuten


[tab:Docu]
[tab:Mirror]
[tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR

[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 30 oktober 2014
  • Gerrie de B.

    Woon al een tijdje in Tsjechië en hier is het juist de andere kant op aan het gaan. Er wordt hier veel gedoogd (15 gram mag je bij je hebben). Politie maakt hier allen jacht op de grote jongens en laat de rest met rust. Overal in Praag kun je zonder problemen aan wiet komen. Wereld van verschil met ons o-zo liberale landje…