Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (8 votes cast)

Twee zussen in verzet

Tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog werkte verzetsheld Hannie Schaft (ook wel bekend als ‘het meisje met het rode haar’) samen met de zussen Truus (92) en Freddie (90) Oversteegen. Ze waren nog maar tienermeisjes van 16 en 14 jaar toen ze zich aansloten bij het gewapend verzet en samen met Hannie Schaft diverse zware sabotageacties uitvoerde en landverraders en hoge Nazi-officieren uit de weg ruimden.

Samen met Hannie Schaft, die drie weken voor het einde van de oorlog wordt dood geschoten, waren de vrouwen de 3 meest gezochte vrouwen van Nederland. Hun beslissing om bij het verzet te gaan, heeft een blijvende impact op hun leven en op dat van hun kinderen. In de documentaire van Thijs Zeeman en Manon Hoornstra vertellen ze wat het betekende om verzetsstrijder te zijn en blikken ze nog één keer terug op hun oorlogsverleden en de offers die ze hebben gebracht.

Deze documentaire van 2Doc werd oorspronkelijk uitgezonden op 01-01-2016. Meer Documentaires van 2Doc kunt u hier vinden..


[tab:Docu] [tab:Trailer]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 17 mei 2016