Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (19 votes cast)
  • Release Date:

To my loved ones- Depressie & zelfdoding onder jongeren


‘To my loved ones’ gaat over depressie en zelfmoord onder jongeren. Sinds 2015 zijn de zelfdodingen in Nederland explosief gestegen en steeds meer jongeren zijn het ‘slachtoffer’ van zelfdoding. De aanleiding van deze documentaire is de geheel onverwachtse dood van Dennis. Niemand in zijn directe omgeving had kennis van de depressie waarmee hij al jaren kampte. Zijn familie/schoonfamilie, vrienden en vriendin hebben niks door gehad en zagen zijn dood niet aankomen.

Achter blijven met vragen

Op de bewuste dag had Dennis een afspraak met zijn vriendin Sanne. Als zij bij hem aankomt doet zijn vader open die opzoek is naar Dennis. Urenlang was Dennis vermist en de angst nam toe. Na een aantal uur staat de politie voor de deur, ze hebben Dennis gevonden en hij is niet meer in leven. Als blijkt dat het om zelfdoding gaat, blijven zijn naasten met veel vragen achter.”Welke signalen hebben ze gemist?”, “Waarom heeft hij niks vertelt?”, “Hadden ze hem kunnen helpen?”. Zijn afscheidsbrief geeft antwoord op het “waarom” maar de overige vragen zijn aanleiding geweest voor zijn vrienden om antwoorden te zoeken.

Hun zoektocht hebben ze vastgelegd op camera om het onderwerp zelfdoding bespreekbaar te maken. Ze willen anderen bereiken die ook met een depressie kampen  en hopen hen te redden of voor bewustwording te zorgen. Een missie met een pijnlijke aanleiding maar een mooi doel en streven om anderen te helpen.

Sanne’s verhaal

In de documentaire zien we Sanne aan het woord. Zij had al een vier jaar een relatie met Dennis ten tijden van zijn overlijden. We krijgen een beeld van haar belevingen sinds de dood van Dennis. Ze deelt haar herinneringen aan Dennis met de kijkers. Herinneringen waar ze nu anders op terug kijkt door zijn dood. Haar emoties om hem en haar zoektocht naar antwoorden om zijn keuze te kunnen begrijpen.  Ze kan de relatie die zij met Dennis meende te hebben en de verklaring voor zijn keuze niet verenigen. Dennis was volgens haar heel sociaal, had veel humor en voerde graag veel gesprekken over van alles en nog wat.

In haar zoektocht gaat ze in gesprek met mensen die zelf met depressieve gevoelens en depressies hebben gekampt of vanwege hun beroep nauw betrokken zijn bij het onderwerp. Voor Sanne is zijn plotselinge dood een worsteling, ze kampt met tegenstrijdige gevoelens en als kijker krijg je een puur beeld van haar verdriet. Er is een mooie en indrukwekkende documentaire ontstaan waarmee zijn naasten je meenemen in hun zoektocht en verwerkingsproces van het overlijden van Dennis.

 

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 03 juli 2017
  • Ries

    Prima documentaire!