Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (14 votes cast)

The Sandy Hook Shooting Conspiracy

De schietpartij op de Sandy Hook Elementary School vond plaats in de ochtend van vrijdag 14 december 2012 op de basisschool van het dorp Sandy Hook in Newtown, in de Amerikaanse staat Connecticut. Adam Peter Lanza, een twintigjarige man, schoot daar 26 personen dood, onder wie 20 kinderen, en daarna zichzelf. Daarvoor had hij zijn moeder al om het leven gebracht, zodat in totaal 28 mensen het leven lieten. Slechts één gewonde overleefde het bloedbad. Maar natuurlijk kan een incident als dit, net zoals wij dat eerder zagen bij James Holmes a.k.a de Batman schutter, niet voorbij gaan zonder dat er een complot theorie de kop opsteekt.

Er zijn 2 versies: de ene versie is van de media en die geeft weer dat een eenzame gek de school binnenging en kinderen begon neer te schieten. Versie 2 is die van de alternatieve media die zeggen dat deze hele gebeurtenis in elkaar is gezet als show om de Amerikanen te ontwapenen. En dat is ook meteen een van de redenen dat de “Batman Shooting” en de “Sandy Hook Shooting” met elkaar gelinkt worden, beide zorgde voor veel ophef en verontrusting, en beide zorgden ook voor veel complottheorieën.

Er zullen altijd voorstanders en tegenstanders zijn van dit soort complot theorieën, maar het kan in elk geval geen kwaad om ze te bestuderen, zolang je maar niet meteen alles aanneemt als de waarheid en zelf logisch blijft nadenken. Dit geld andersom natuurlijk ook voor de mainstream media.

Er zijn inmiddels al tientallen documentaires over dit complot te vinden op Youtube, de meest bekeken versie is toch wel de dertig minuten durende documentaire van Think Outside The TV en heeft inmiddels al bijna vier miljoen views!!


[tab:Docu]
[tab:Trailer]       
Geen trailer beschikbaar
[tab:END]


Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 15 januari 2013
 • Bob

  Uitermate zwakke video die de naam ‘documentaire’ niet waard is. Hij lijkt in een paar uurtjes in elkaar geflanst te zijn: geen enkel origineel beeldmateriaal en slechts commentaar door middel van een paar zwarte schermen tekst.

  Kan iemand mij uitleggen waarom een video waar zo bedroevend weinig werk in gestoken is verschijnt op een website die als slogan heeft “online de beste documentaires”?

  • Floris

   het zijn meestal de mensen die zelf niks van de grond krijgen die commentaar leveren
   als je het beter kan zou ik zeggen lever wat aan ?
   ik betwijfel of je ooit wel eens een video hebt ge-edit..
   want het enige wat bedroevend is , is jou reactie..

   maar alleen weerwoord leveren helpt jou ook niet verder dus bij deze …

   1 het laatste zwarte schermpje legt het al uit voor je
   2 er zullen niet veel of zelfs geen mensen zijn in amerika die dit durven te ontkrachten
   (de indoctrinatie in amerika is erger dan die van de kerk)
   3 het is en blijft een onderwerp. bij gebrek aan een docu (die jij wel waardig acht) moeten we het maar doen met deze compilatie.
   als niemand dit soort filmpjes zou maken om mensen aan het denken te zetten , zou iedereen nog denken dat 9-11 door terroristjes was gedaan,..

   denk meer, en lever minder ongegrond commentaar is mijn advies..