Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

The King of Kong: A Fistful of Quarters

Deze documentaire draait om de strijd tussen de professionele gamers Billy Mitchell en Steve Wiebe. Mitchell is een legende in de wereld van arcadegames. Hij heeft een waar imperium op weten te bouwen door zijn successen uit de gloriedagen van arcade-games. Hij haalde onder andere high-scores in games zoals Pac-man, Burgertime en de originele Donkey Kong. Hij is er trots op en dat is wel te merken aan zijn houding, vrijwel iedere zin die uit Mitchell’s mond komt is een arrogante anekdote. Steve Wiebe is zowat zijn tegenpool als een ietwat verlegen familieman, leraar natuurkunde en speler van de Donkey Kong-arcadekast die hij in zijn garage heeft staan.

Wanneer blijkt dat Wiebe in zijn vrije tijd het wereldrecord van Mitchell heeft gebroken zijn de rapen gaar. Er ontstaat een soort bizarre rivaliteit tussen Mitchell en Wiebe nu Mitchell vanuit het niets niet meer de nummer één is.Het is in die rivaliteit waarin deze documentaire zo interessant is. Billy Mitchell is na zijn vele jaren als recordhouder een tikkeltje arrogant geworden en dat blijkt ook wel uit de manier waarop hij omgaat met Wiebe. Wanneer hij zijn rivaal tegenkomt negeert hij hem compleet en Mitchell grijpt iedere kans aan om hem te overschaduwen. De rivaliteit gaat zo ver dat het uiteindelijk helemaal niet meer gaat om een highscore in een oude videogame.

Sorry, deze video is niet (meer) beschikbaar

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 28 juni 2011
  • Casper

    Fantastisch!

  • DHENnus

    Erg jammer dat de docu voortijdig stopt! De laatste 7 a 8 minuten worden hier niet getoond die je eigenlijk niet wil missen… Toen de film ermee ophield heb ik het op you tube opgezocht en tot het eind afgekeken 🙂

  • Clemmie Kaesemeyer

    Hi there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same results.