Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (8 votes cast)

The James Holmes Conspiracy

Bij misdrijven van grote omvang, of die een grote impact hebben steken altijd wel complottheorieën de kop op. Op vrijdag 20 juli jongstleden in Denver verloren 12 mensen het leven door een schietpartij veroorzaakt door James Holmes, nu beter bekend als “de Batman schutter”. In totaal maakte deze schutter 71 slachtoffers, waarvan er dus 12 het leven lieten. Nou is in Nederland er niet heel veel media-aandacht aan besteed, in Amerika des te meer! En als je wat meer leest en beelden bekijkt snap je al snel dat dit incident alles heeft voor een complottheorie.

Volgens de politie zou Holmes alleen hebben gehandeld, toch zijn er meerdere getuigen die stellen dat er een man was die de deur voor hem opende, ook zouden er van meerdere richtingen traangasgranaat gegooid zijn. In principe is het natuurlijk normaal dat getuigen elkaar tegenspreken, en als 90% van de getuigen zegt maar één persoon te hebben gezien is de kans natuurlijk groot dat dit klopt. Echter had dit makkelijk opgehelderd kunnen worden als de beelden van de beveiligingscamera’s zouden worden vrijgegeven. Waar dit normaal gesproken redelijk snel gebeurd in Amerika, gebeurde dit nou niet, vragen hierover worden blijkbaar zelfs genegeerd.

Het gaat zelfs zo ver dat sommige mensen denken dat hij werd gehersenspoeld en geprogrammeerd zou zijn om de daad te verrichten. Andere denken weer dat de man in de rechtzaal helemaal niet James Holmes zelf is. Zou zouden de kenmerken van zijn gezicht niet overeenkomen met een foto van James Holmes die een paar maanden eerder was gemaakt, en zo zijn er nog tientallen theorieën hierover.

In deze (soms wat langdradige) documentaire worden veel van deze theorieën uitgewerkt, oordeel zelf! Hier en hier kun je in elk geval nog twee Nederlandstalige artikels vinden over dit onderwerp.


[tab:Docu]

Het is niet meer nodig om een probleem met deze documentaire te melden,
we zijn hard op zoek naar een vervanging.
[tab:Trailer]       
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 28 augustus 2012
 • bo

  Het onderwerp is zeker interessant, maar de docu bevat wel veel fragmenten van andere bekende youtube docu’s en ‘nieuws’ van FOX…

 • Cedant

  Ik bespaar een ieder graag 1,5 uur levenstijd. Twee woorden: niet kijken. Geen dank.

 • George

  Hoi Cedant, heb je daar ook een onderbouwing voor of schiet jou IQ je dan te kort?

 • Cedant

  Ik maak me meer zorgen over jouw IQ vriend. ‘Jou’ moet ‘jouw’ zijn en ‘te kort’ moet ‘tekort’ zijn. Twee spelfouten in zo’n klein zinnetje, goed werk! En laat dat dan meteen mijn onderbouwing zijn: het zijn altijd laagopgeleiden die in dit soort conspiracy onzin geloven.

  • Anoniem

   Ooit van wikileaks gehoord Cedant?
   Met je “gevriend” kijk dan gewoon niet en laat geen bericht achter 😉

   • Cedant

    Wat heeft Wikileaks in vredesnaam te maken met een mongool die z’n geweer leegschiet in een bioscoop? Vriend.

  • Anonymous

   Cendant is een trol! Lol

 • zahi

  Helemaal eens met cedant.

  Mijn menng: een keten van niet onderbouwde aannames, valse psychologie en psychotische flauwekul. Deze docu is echt het summum van imbeciliteit.

  En ja, mensen kunnen radicaal veranderen in een paar weken/maanden.

 • Joost

  Haha geweldig! Random over wikileaks beginnen, goed bezig! Eens met Cedant overigens, in de eerste paar minuten krijg je al de tekst: “several witnesses stated to the police that they FELT the suspect did not act alone”.

 • killuminate

  Kijk na deze docu is naar de videoclip van Lil wayne “my homies still”
  In deze videoclip zit zoveel symbolisme en aanwijzingen van de illuminati is gewoon creepy.
  Het batmanbloedbad word hier duidelijk voorspeld.

 • LB

  hmmm…er wordt hier gesuggereerd dat ‘laag’ opgeleiden geloven in complot theorieën…..zegt een ‘laag’ opgeleide blijkbaar…die andere ‘laag’ opgeleiden 1,5 uur kijken wil besparen…. XD