Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (6 votes cast)

Tegenlicht: Groen Goud

Al meer dan 15 jaar is de cameraman en ecoloog John D. Liu bezig met zijn wereldwijde missie om woestijnen te vergroenen en biodiversiteit te herstellen. Het begon allemaal in 1995 toen Liu het Löss-plateau in China filmde.

Hij zag hoe de lokale bevolking een gebied bijna zo groot als Nederland veranderde van een dorre, uitgeputte woestenij in een grote groene oase. Die ervaring veranderde zijn leven. Vanaf dat moment reist John Liu de hele wereld af om regeringsleiders, beleidsmakers en boeren met zijn beelden en kennis te overtuigen en te inspireren. Onvermoeibaar brengt hij de boodschap dat herstel van ecosystemen niet alleen mogelijk is, maar ook nog eens economisch zeer zinvol.

Deze documentaire van Tegenlicht werd oorspronkelijk uitgezonden op 30-04-2012. Meer Documentaires van Tegenlicht kunt u hier vinden.


[tab:Docu]

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

[tab:English Youtube Version] “It’s possible to rehabilitate large-scale damaged ecosystems.” Environmental film maker John D. Liu documents large-scale ecosystem restoration projects in China, Africa, South America and the Middle East, highlighting the enormous benefits to people and planet of undertaking these efforts globally.


[tab:Trailer]
[tab:END]

Heeft u problemen met het afspelen van de video, kijk dan eerst hier.

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 15 maart 2013