Taste the waste

Nederlanders gooien per jaar 2,4 miljard euro aan voedsel weg. We gooien net zo veel voedsel weg als we opeten. Van elke twee kroppen sla en aardappels belandt er één in de vuilnisbak, nog voordat ze de consument bereiken. En dan zijn er nog de tonnen aan bijvoorbeeld komkommers die niet recht genoeg zijn en gewoon weggegooid worden..
In de documentaire ‘Taste the Waste’ wordt een impressie gegeven van de mondiale situatie in voedselverspilling. In de film worden we geïntroduceerd in de wereld van supermarkten, telers, voedselexperts, eco-activisten en politici die zich op verschillende manieren bezig houden met dit probleem. Zo zien we o.a. waarom supermarkten hun schappen overladen met een variëteit van hetzelfde product, hoe sushi als voer voor varkens wordt gebruikt en hoeveel onze voedselverspilling bijdraagt aan wereldhonger. Maar ook, welke alternatieven bestaan om onze verspilling te reduceren zonder verlies van onze huidige standaard van leven. ‘Taste the Waste’ laat ons zien dat het ook anders kan.

[divider/]

[divider/]
[adsenseresponsive][tab:Docu]
[sc name=Uitzendinggemist id=”POW_00336650″ ]
[tab:Trailer]
      
Geen trailer beschikbaar
      
[tab:END]
[divider/]