Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)


Sunny Side of Spirit afl. 3 – Brazilië

Wat is eigenlijk een normale geestestoestand? Sunny, die zelf zeven jaar geleden een burn-out kreeg, verwondert zich erover dat vier op de tien Nederlanders last hebben van psychische of psychiatrische klachten. Er is bijna geen land ter wereld dat zo veel geld uitgeeft aan geestelijke gezondheidszorg als Nederland. Vanwaar al deze mentale problemen? Zijn het welvaartziektes?

Sunny Bergman onderzoekt in haar nieuwe documentaire drieluik hoe er in Ghana, Taiwan en Brazilië op geheel andere, veelal spirituele, wijze met deze voor ons bekende psychische klachten wordt omgegaan. Wat levert die andere aanpak op?

In de derde en laatste documentaire zien we hoe vrijwel nergens in de wereld spiritualiteit zo populair in de geestelijke gezondheidszorg is als in Brazilië. Daar ervaart Sunny dat het begrip ‘normaal’ minder statisch is dan we in Nederland doorgaans denken. Ze duikt in de wereld van de Afro Braziliaanse religie Candomblé, waarbij gedrag niet automatisch als onderdeel van je identiteit wordt gezien, omdat het wordt beïnvloed door geesten. Hierdoor wordt afwijkend gedrag ook makkelijker geaccepteerd.

Vrijwel


[tab:Docu] [tab:Sunny Side of Spirit debat]


[tab:Trailer]

GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 02 januari 2016