Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)


Sunny Side of Spirit afl. 2 – Taiwan

Wat is eigenlijk een normale geestestoestand? Sunny, die zelf zeven jaar geleden een burn-out kreeg, verwondert zich erover dat vier op de tien Nederlanders last hebben van psychische of psychiatrische klachten. Er is bijna geen land ter wereld dat zo veel geld uitgeeft aan geestelijke gezondheidszorg als Nederland. Vanwaar al deze mentale problemen? Zijn het welvaartziektes?

Sunny Bergman onderzoekt in haar nieuwe documentaire drieluik hoe er in Ghana, Taiwan en Brazilië op geheel andere, veelal spirituele, wijze met deze voor ons bekende psychische klachten wordt omgegaan. Wat levert die andere aanpak op?

In de tweede documentaire zien we hoe in Taiwan de mensen erg dicht op elkaar wonen en de werkdruk extreem hoog is. Toch heeft het ultra moderne land een sterke spirituele traditie van taoïsme en boeddhisme. Taiwanezen hanteren een holistisch model waarbij lichaam en geest met elkaar verweven zijn. Ze gaan niet pas naar de dokter wanneer er iets mis is, ze brengen de dokter vooral een bezoek om gezond te blijven. Sunny is benieuwd hoe ze in Taiwan omgaan met klachten van stress en burnout, waarvan ze zelf nog steeds last heeft.


[tab:Docu] [tab:Sunny Side of Spirit debat]


[tab:Trailer]

GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 28 december 2015