Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (8 votes cast)


Sunny Side of Spirit afl. 1 – Ghana

Wat is eigenlijk een normale geestestoestand? Sunny, die zelf zeven jaar geleden een burn-out kreeg, verwondert zich erover dat vier op de tien Nederlanders last hebben van psychische of psychiatrische klachten. Er is bijna geen land ter wereld dat zo veel geld uitgeeft aan geestelijke gezondheidszorg als Nederland. Vanwaar al deze mentale problemen? Zijn het welvaartziektes?

Sunny Bergman onderzoekt in haar nieuwe documentaire drieluik hoe er in Ghana, Taiwan en Brazilië op geheel andere, veelal spirituele, wijze met deze voor ons bekende psychische klachten wordt omgegaan. Wat levert die andere aanpak op?

In de eerste documentaire zien we hoe ze in Ghana omgaan met tegenslag, depressie en de dood. Depressie is voor veel Ghanezen een onbekend fenomeen. En eenzaamheid al helemaal. Men leeft, werkt, slaapt en eet gezamenlijk. Als een lid van de groep terneergeslagen is, wordt dat gezien als een probleem van de hele gemeenschap waarvoor ze met elkaar een oplossing moeten bedenken. Sunny leeft mee met de familie van een vriendin, bij wie ze ervaart dat zorgen voor elkaar ook een vorm is van zorgen voor jezelf.


[tab:Docu] [tab:Sunny Side of Spirit debat]


[tab:Trailer]

GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 21 december 2015
  • Jantje

    Ah, weer een meesterwerk van deze subsidieslurpster. Ze zal zich wel vermaakt hebben in Ghana en Brazil 😉