Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)


Spoedeisende hulp midden in Afghanistan

Op het slagveld telt na een verwonding maar één ding: ‘het gouden uur’. Als je de aanslag overleeft hebt en binnen een uur op de operatietafel ligt, is de kans groot dat je het overleeft. In Afghanistan haalden tot enkele jaren terug veel Amerikaanse soldaten dat eerste uur niet. De militaire hospitalen lagen te ver weg.

Totdat besloten werd om dichter bij het slagveld mobiele operatiekamers in te richten. Daar worden de eerste cruciale operaties gedaan, waarna de rest volgt in een groter ziekenhuis. In de documentaire ‘Battlefield ER: The brutal life of a warzone medic’ wordt zo’n medische post in kaart gebracht.

Er zijn geen ambulances maar helikopters en er zijn maar twee chirurgen en een handvol verplegend personeel. In hun laadruimtes en op hun operatietafels liggen Amerikaanse soldaten maar ook Afghaanse jongens die geraakt zijn door verdwaalde kogels. De makers van de documentaire kregen alle ruimte. Ze vliegen mee in de helikopters, kijken mee tijdens de operaties en zijn er bij als de medici even stoom afblazen na twaalf uur keihard werken.


[tab:Docu]

[tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]


Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 30 januari 2016