Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (47 votes cast)

Satudarah – One Blood

De met een Emmy Award bekroonde Documentairemaker Joost van der Valk, bekend van documentaireklassiekers als Crips: Strapped ’n Strong (2009) en Haagse Sjonnie (2006), wist exclusieve toegang te krijgen tot de gevreesde motorclub Satudarah. De motorclub die veelvuldig in het nieuws is wegens vermeende criminele activiteiten, is een geheime wereld vol rituelen en codes waarin bijna ‘ouderwetse’ idealen als viriliteit, broederschap, trouw, moed en spiritualiteit hoog in het vaandel staan.

De documentaire laat zien hoe de nieuwe generatie leiders – Angelo, Olla, Mima en Bota – Satudarah binnen enkele jaren ombouwen van een onbekend Nederlandse clubje tot een internationaal conglomeraat. Deze ontwikkeling gaat niet zonder problemen. De documentaire Satudarah – One Blood toont hoe vooral de uitbreiding in Duitsland gepaard gaat met oorlog, verraad en een uiteindelijk verbod van de club bij de oosterburen.

Naast de ontwikkelingen op clubniveau geeft deze documentaire ook inzicht in de drijfveren van diverse leden van Satudarah. Olla en zijn diepgewortelde Molukse roots; Barend, full member bij de woonwagenafdeling, die in een voortdurend gevecht met justitie is verwikkeld; en Mickey, de hang around die zegt zijn leven te geven voor de club, maar er uiteindelijk in bad standing wordt uitgegooid en in de gevangenis belandt.

Gezien het succes van zijn voorgaande documentaires is de kans groot dat Satudarah – One Blood net zo’n groot succes wordt Haagse Sjonnie en Crips: Strapped ’n Strong. Zodra hij beschikbaar is zal hij dan ook vanzelfsprekend te bekijken zijn via Documentairenet!

Deze documentaire van 2Doc werd oorspronkelijk uitgezonden op 22-06-2015. Meer Documentaires van 2Doc kunt u hier vinden..
Beschikbaar rond 22 juni 2015 22:10

[tab:Docu] [tab:Versie2] [tab:Trailer]

[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 22 juni 2015
 • Zwijn

  Begint meteen gezellig haha, wat een mokers op die gozer zn smoel.

 • pop

  stelletje trieste kleuters zijn dit

 • djrnkir

  stelletje leernichten die elkaar aftrekken in een hutje op de hei

 • Sonny Merts

  Yup, idd, de grootste homoclub van Nederland. Mis alleen het retenrammertje Ben Saunders? Dat was toch zo’n prominent lid opeens? Of was dat kattengejank op driekwart van de docu homo’tje Ben? Wat een drama… Beetje piepen over wat er in 1500 gebeurt is. Rot toch een eind heen met die club mietjes.

 • Bert

  hahaha “ja en nu ben ik wel iets meer gaan nadenken”. Had je dat niet eerder kunnen doen