Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.9/5 (8 votes cast)

Red Light Blues

Vraag een Amerikaan waar ze aan denken bij Nederland, en één van de dingen die je zult horen naast wiet, coffee shops en Amsterdam is de wallen, oftewel het ‘Red Light District’. Dat de wallen nog steeds worden gezien als iets unieks in deze wereld wordt wel duidelijk in deze documentaire. Er is een totale vrijheid van godsdienst, omdat zowel de prostituees als de klanten het niet kan schelen of je nou een christen, een jood of een moslim bent. Ook discriminatie qua huidskleur bestaat op de wallen niet, het draait allemaal om geld.. Hebben we toch nog steeds een beetje VOC mentaliteit, Balkenende zal trots zijn 😉

Nederland was het eerste land ter wereld die de wet van tolerantie introduceerde, maar het Nederland en Amsterdam van begin jaren 90 dat we in de documentaire ‘Holland – Sex, Drugs and Democracy‘ zagen is toch echt voorbij. De stad sloot honderen ‘ramen’, want de meeste zouden gerund worden door criminelen. In de documentaire wordt een beeld geschetst van alle kanten van het verhaal, de prostituees komen aan het woord, ex prostituees, politieagenten, sociologen, historici en natuurlijk ook ex burgemeester Job Cohen.


[tab:Docu]

Het is niet meer nodig om een probleem met deze documentaire te melden, hiervan is al een melding gemaakt. We zijn hard op zoek naar een vervanging.docu niet beschikbaarU kunt nog wel de trailer bekijken:

[tab:Trailer]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 06 oktober 2011
  • R Fieret

    Hele interessante documentaire over een huidig spelend probleem.

    Ik ben op zoek naar de naam van het nummer in de intro/aftiteling .. kan iemand mij helpen??? (via Soundhound / Shazam niet te vinden)