Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.5/5 (16 votes cast)

Psychiatrie een industrie des doods

Psychiatrie een industrie des doods

In deze documentaire wordt de wereld van de psychiatrie onder de loep genomen. Wereldwijd wordt er ruim 60 miljard euro per jaar uitgegeven aan medicatie op recept. De zogezegde psychotrope drugs. In landen zoals Amerika is een groot deel van de inwoners afhankelijk van deze drugs op recept. Dit roept de vraag op “doet psychiatrie meer kwaad dan goed?”. In deze documentaire ontdek je de waarheid achter de psychiatrie.
De oorsprong van de psychiatrie kent een luguber verleden. Honderdduizenden mensen zijn in het verre verleden slachtoffer geworden van experimenten, martelingen, geestelijke en lichamelijke dwangmaatregels. Duizenden slachtoffers hebben dit niet overleefd en vonden de dood tijdens hun ‘behandeling’.
De psychiatrie kost de samenleving meer dan 2 biljoen euro. Maar wetenschappelijk bewijs dat psychiatrische behandelingen echt effect hebben is er niet. Althans dit kan niet goed onderlegd worden. De beoordelingen zijn niet op feiten gebaseerd maar puur op meningen. Maar nog altijd worden er psychiatrische hersenoperaties uitgevoerd.
Toch krijgen nog altijd honderden miljoenen mensen psychotrope drugs van hun arts voorgeschreven. Hierdoor ontstaan er veelal situaties waarbij de patiënten afhankelijk raken van de voorgeschreven drugs.
Deze drugs worden voorgeschreven voor aandoeningen die niet aantoonbaar zijn. De psyche van de mens kan niet doorgrond worden met bloedtesten, röntgen foto’s of testen op chemische onbalans. Of je in aanmerking komt voor voorgeschreven middelen hangt af van de beoordeling van een behandelend arts.
Veel gezondheidscommissies zijn fel tegen deze medicijnen. Z zijn ervan overtuigd dan ze meer leed veroorzaken dan daadwerkelijk genezen. Er wordt gewaarschuwd voor bijwerkingen zoals psychosen, hallucinaties, patiënten die zichzelf terugtrekken uit de samenleving, agressie, vijandigheid, hartaanvallen, moordneigingen, beroertes, zelfmoord en leverbeschadigingen. Zelfs kleine kinderen en baby’s krijgen drugs voorgeschreven die hun bewustzijn verandert. Welke effecten heeft dit tijdens de groei?
Voor deze documentaire zijn meer dan 160 artsen, pedagogen, slachtoffers, deskundigen en advocaten geïnterviewd. Dit heeft geleid tot een interessant materiaal en veel stof tot nadenken. Schandelen en miljardenfraude worden besproken waarbij de waarheid over deze miljarden industrie naar boven komt.

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door John on 30 september 2017
 • mike80

  Ik zie die titel staan en moet meteen aan scientology denken. Even doorklikken, en jawel hoor, inderdaad.

 • Grace Jacqueline Zakiyah de Mo

  Propaganda filmpje van Scientology inderdaad. Je hoeft niet alles voor zoete koek aan te nemen als je met psychiatrie te maken krijgt, maar aansluiten bij Scientology lijkt me zeker geen betere optie.

 • Henkie Spenkie

  Waarom wordt dit op documentairenet gezet? Zijn er echt geen beter documentaires meer? Ik kijk elke week hopend dat er een nieuwe docu is. En dan komt er dit,… hoop dat de tijden beter gaan worden….

 • Tio

  Dit is de oudere psychiatrie. Je raakt er maar moeilijk los van als je er eenmaal mee in aanraking bent geweest blijven ze je aan het lijntje houden. Mensen blijven je zo zien, en je komt amper voor uit dan telkens het zelfde van daar is die weer. Ik kan me niet voorstellen dat er familieleden zijn die je daar graag in willen maar toch zijn die er. Het valt niet mee om een bestaan op te bouwen dan dat je daar blijft en laten je niet vlug mee los. Vele misdiagnosen volgen en familieleden komen voor uit en hebben collega”s en ik niet en ken niemand dan alleen maar hulpverleningscontacten. het zijn gewoonsmearcampagnes door flying monkeys en enablers. .

 • Tio

  Ik ben gediagnosticeerd met een b cluster persoonlijkheid en nu heb ik een a cluster en heb de c cluster ook al gehad. Kan Nederland niet zorgen voor beter geschoold personeel want het loopt nogal achter. Mensen geven je zo maar een stempel terwijl ze hun eigen aandeel niet willen kennen. Het lijkt wel zo achtergesteld zoals in derde wereld landen namelijk ongeschoolde arrogante opscheppers die de held willen uithangen door anderen naar beneden te halen. Ze zijn zelf zo. Als je er iets van zegt dan geven ze je een trap na. Bij ieder contact heb je dan al mensen die je gek vinden of die je niet vinden deugen en zo krijg je verbanning door laster. het lijkt wel een samenzwering of een smearcampaign en het gaat hun om geld en status macht en controle. Het zijn zielige mislukkelingen die op zoek zijn naar een prooi om zich goed te voelen. Natuurlijk geloven ze dat kletspraat.Vroeger hoefde je maar wat dun te zijn of ze gaven je direct al een amateuristisch etiket van dat je anorexia nervosa zou hebben en leken deden hier ook aan mee. Dat hebben ze uit van die roddelblaadjes gehaald. Journalisten van pulp kwaliteit in van die medische rubrieken. .

 • Tio

  Ze zeggen dat er veel is veranderd in de psychiatrie maar het is nog even primitief als van voor de krankzinnigen wetgeving van voor de middeleeuwen. In deze middelgrote gemeente willen ze ook even meedoen met de grote steden en zo wordt hier al snel gezegd dat je verward bent zonder te willen weten waar je het over hebt. Nu heb ik een familielid met hoogheidswaanzin die denkt voor politie rechter en arts en psychiater te spelen en die had je er vroeger ook tussen zitten die een familielid naar Franeker wilden wegbrengen van enkele reis Franeker. Dan waas zo”n familielid over en te veel en dan zette men samenzweringen op touw om dat familielid weg te krijgen. dan werden ze afgezet in de hal om vervolgens maar moeilijk terug te keren of misschien nooit. Het is schandalig en asociaal oneerbaar om dit met je familie te doen. Verlaten en vergeten en vragen niet wat er met de aanzetter aan de hand is want dit is gewoon misdadig. .

 • Tio

  Vroeger deden ze in Salve mater psychiatric hospital schedelboringen in de laatste fase van Syfilis. Ze zeggen van je familie moet je het hebben maar die maken je ook in een groep zwart waardoor anderen er ook zo over denken. En zo hebt je niets meer. Ze hebben hier alleen maar paniekzaaiers als huisarts en hulpverleners. Bijna niemand vertrouw je meer. Alles wat je eigen is wordt gezien als een kenmerk of symptoom en het lijkt op zich wel een waan. Het is een bewustzijnsvernauwende invloed die maakt dat je in een verziekte sfeer terecht komt die nog wel weken blijft hangen. Ze zijn eerder schadelijk voor het geestelijke en lichamelijke welzijn.

 • Een social worker

  Ik vond het al een bijzondere docu. De overdreven manier van spreken en het ‘professioneel’ in elkaar geknutselde beeldmateriaal deed mij vermoeden dat het niet een A-docu zou zijn. Aan het einde kwam de aap uit de mouw. Een dikke ‘amen’ richting Scientology, de makers van deze docu. Beetje jammer dit. Beter kun je je verdiepen in boeken over de psychiatrie zoals die van Allan Frances. Daar is de mening wat meer gereduceerd