Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.5/5 (8 votes cast)


Psychiatrie een industrie des doods

Psychiatrie een industrie des doods

In deze documentaire wordt de wereld van de psychiatrie onder de loep genomen. Wereldwijd wordt er ruim 60 miljard euro per jaar uitgegeven aan medicatie op recept. De zogezegde psychotrope drugs. In landen zoals Amerika is een groot deel van de inwoners afhankelijk van deze drugs op recept. Dit roept de vraag op “doet psychiatrie meer kwaad dan goed?”. In deze documentaire ontdek je de waarheid achter de psychiatrie.
De oorsprong van de psychiatrie kent een luguber verleden. Honderdduizenden mensen zijn in het verre verleden slachtoffer geworden van experimenten, martelingen, geestelijke en lichamelijke dwangmaatregels. Duizenden slachtoffers hebben dit niet overleefd en vonden de dood tijdens hun ‘behandeling’.
De psychiatrie kost de samenleving meer dan 2 biljoen euro. Maar wetenschappelijk bewijs dat psychiatrische behandelingen echt effect hebben is er niet. Althans dit kan niet goed onderlegd worden. De beoordelingen zijn niet op feiten gebaseerd maar puur op meningen. Maar nog altijd worden er psychiatrische hersenoperaties uitgevoerd.
Toch krijgen nog altijd honderden miljoenen mensen psychotrope drugs van hun arts voorgeschreven. Hierdoor ontstaan er veelal situaties waarbij de patiënten afhankelijk raken van de voorgeschreven drugs.
Deze drugs worden voorgeschreven voor aandoeningen die niet aantoonbaar zijn. De psyche van de mens kan niet doorgrond worden met bloedtesten, röntgen foto’s of testen op chemische onbalans. Of je in aanmerking komt voor voorgeschreven middelen hangt af van de beoordeling van een behandelend arts.
Veel gezondheidscommissies zijn fel tegen deze medicijnen. Z zijn ervan overtuigd dan ze meer leed veroorzaken dan daadwerkelijk genezen. Er wordt gewaarschuwd voor bijwerkingen zoals psychosen, hallucinaties, patiënten die zichzelf terugtrekken uit de samenleving, agressie, vijandigheid, hartaanvallen, moordneigingen, beroertes, zelfmoord en leverbeschadigingen. Zelfs kleine kinderen en baby’s krijgen drugs voorgeschreven die hun bewustzijn verandert. Welke effecten heeft dit tijdens de groei?
Voor deze documentaire zijn meer dan 160 artsen, pedagogen, slachtoffers, deskundigen en advocaten geïnterviewd. Dit heeft geleid tot een interessant materiaal en veel stof tot nadenken. Schandelen en miljardenfraude worden besproken waarbij de waarheid over deze miljarden industrie naar boven komt.

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door John on 30 september 2017
  • mike80

    Ik zie die titel staan en moet meteen aan scientology denken. Even doorklikken, en jawel hoor, inderdaad.

  • Grace Jacqueline Zakiyah de Mo

    Propaganda filmpje van Scientology inderdaad. Je hoeft niet alles voor zoete koek aan te nemen als je met psychiatrie te maken krijgt, maar aansluiten bij Scientology lijkt me zeker geen betere optie.

  • Henkie Spenkie

    Waarom wordt dit op documentairenet gezet? Zijn er echt geen beter documentaires meer? Ik kijk elke week hopend dat er een nieuwe docu is. En dan komt er dit,… hoop dat de tijden beter gaan worden….