Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Pilotenmasker

In deze 2Doc IDFA Primeur volgt Simonka de Jong het ziekenhuisleven van een groep jonge kinderen. Ze lijden allemaal aan kanker en tijdens de documentaire zie je hun verblijf en behandelingen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht van dichtbij. In de documentaire wordt pijnlijk duidelijk hoeveel de kinderen te verduren krijgen.

 

Vanuit een interessant perspectief wordt het verhaal van de kinderen verteld, namelijk vanuit de kinderen zelf. Zo worden in de documentaire verrassende beelden getoond, die de kinderen zelf hebben gefilmd. Dit zorgt voor veel integere en realistische beelden. Ook verrast de documentaire hierdoor; intieme shots worden afgewisseld met de beelden van de kinderen zelf, zo laat een kindje zien aan hoeveel slangetjes ze gemiddeld vast zitten. Verder zie je bijvoorbeeld Vera, hoe zij zichzelf filmt op de achterbank terwijl ze met haar ouders onderweg is naar het ziekenhuis. Ze zingt keihard mee met een liedje van haar lievelingsfilm ‘Frozen’Niet veel later zit ze huilend en kokhalzend in het ziekenhuis, en daarna mag ze weer een kraal aan haar ‘kanjerketting’ rijgen, omdat de zoveelste behandeling achter de rug is.

 

Volgens kijkers is de documentaire heel pijnlijk en gevoelig om te zien, het raakt kijkers echt en komt dichtbij. Het zorgt ervoor dat je als kijker alles weer in perspectief gaat zien. “Zo…. alles weer even lekker in perspectief. Blij dat je de was mag vouwen en je mail kunt beantwoorden terwijl je kids gezond in hun bedjes liggen”, dit schreef een kijker nadat ze de documentaire Pilotenmasker heeft gekeken. Kortom, het is een intiem programma waarin hartverscheurende beelden worden afgewisseld door vrolijke momenten. De documentaire is van de NPO en is hieronder te bekijken.

Deze documentaire van 2Doc werd oorspronkelijk uitgezonden op 20-11-2017. Meer Documentaires van 2Doc kunt u hier vinden..

 

[tab:Docu]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door John on 19 augustus 2018