Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

Patrick in de Bijlmer

Veel van wat wij in de media zien is overtrokken. De Amsterdamse Bijlmer staat al jarenlang bekend als een probleemwijk. Maar daar lijkt verandering in te zijn gekomen. Patrick Lodiers besluit om een paar maanden ‘op locatie’ te gaan wonen. Door deel uit te maken van de 130 nationaliteiten in de Bijlmer hoopt hij te kunnen ontdekken waar de kern van de problemen van de wijk ligt en wat er in de mensen omgaat. Patrick ziet al snel een totaal ander gezicht en ervaart zelf dat veel van wat wij in de media zien, niet klopt, of is overtrokken.

Veel inwoners met een eigen verhaal en toekomstverwachtingen

Lodiers ontmoet in zijn twee maanden Bijlmer veel verschillende inwoners. Iedere met een eigen verhaal en toekomstverwachtingen. Hij doet mee met de lokale activiteiten en ontmoet op een moment Rita Verdonk zelfs. Die woont daar niet, maar komt gezellig eens langs in de wijk, als onderdeel van haar campagne. Rita ziet helaas niet wat Patrick in twee maanden ervaart. Misschien moeten alle politici eens twee maanden in de Bijlmer gaan wonen?
Deze documentaire van BNN werd oorspronkelijk uitgezonden op 02-06-2010. Meer Documentaires van BNN kunt u hier vinden..


[tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
[tab:END]


Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 26 oktober 2016