Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)

Bloedbroeders: Op zoek naar verzoening

Waarom zijn Armeniërs de verraders van Turkije?In Turkije groeien kinderen op om een hekel te hebben aan hun Armeense landgenoten. In Istanbul, een stad die de blik al tientallen jaren naar het westen richt, naar het voorbeeld van Ataturk, leeft een kleine gemeenschap Armeniërs. Zij zijn bang, voelen zich niet welkom. In deze documentaire gaat Ara op zoek naar de wortels van zijn Armeense familie. Het spoor naar zijn oorsprong dreigt echter dood te lopen.

Na het uiteenvallen van het Ottomaanse Rijk werden Armeniërs gezien als een bedreiging voor de Turken. Er was dan ook een sterke collectieve behoefte om een volledig nieuw Turkije te bouwen. Een Turkije waar geen Armeniërs leven, maar dat is nooit gelukt. Sinan onderzoekt in deze documentaire waarom de haat jegens de Armeense broeders zo diep zit. Waarom de Armeense inwoners van het land moeten worden gezien als verraders.

Deze documentaire van Vara werd oorspronkelijk uitgezonden op 26-04-2016. Meer Documentaires van Vara kunt u hier vinden.. [tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 16 november 2016
  • test

    Docu is net geplaatst maar : “uitzending niet beschikbaar” ? 🙁

    • documentairenet

      Is hersteld, als het goed is werkt de uitzending weer.