Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (7 votes cast)


Langs de oevers van de Yangtze Afl.1 The Chinese Dream

De zesdelige documentaireserie ‘Langs de oevers van de Yangtze’ laat ons China zien door de ogen van fotograaf Ruben Terlou. Zijn twee maanden durende reis begint in de metropool Shanghai en trekt met de meest uiteenlopende vervoersmiddelen westwaarts de rivier op langs grote steden als Nanjing, Wuhan en Chongqing, totdat hij steeds dichter bij Tibet komt, de bron van de Yangtze. Een serie over vooruitgang en stilstand, over behoud en innovatie. Kortom: over contrasten in China.

In de eerste aflevering van ‘Langs de oevers van de Yangtze‘ komen we aan in Shanghai dat de laatste jaren overspoeld wordt door migranten. De grootste havenstad ter wereld kent bijna tien miljoen nieuwkomers die allemaal hun droom om financieel succesvol te worden in deze stad willen verwezenlijken. Ruben ontmoet een aantal van deze dromers en nieuwkomers en verkent de randvoorwaarden voor succes in Shanghai.

Als vrouw mag je bijvoorbeeld niet te hoge jukbeenderen hebben, want dat brengt ongeluk. En als jonge migrant is het enorm wennen dat je ouders niet je kamer opruimen zoals je gewend was op het platteland. Maar als het aan China’s president Xi Jinping ligt moet alles wijken voor de Chinese Droom – want succesvolle individuen maken een succesvol volk

Voor de serie is ook een speciale website gemaakt met interactieve kaart.


[tab:Docu] [tab:Trailer]
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 08 februari 2016