Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

Nieuwe verklaring bermudadriehoek

Wetenschappers uit de VS beweren dat zij het mysterie van de Bermudadriehoek eindelijk opgelost hebben. In deze korte documentaire van Science Channel dat bepaalde wolken voor de verdwijning van vliegtuigen en schepen kunnen zorgen.

Volgens de legende verdwijnen er al jaren vliegtuigen en schepen in het gebied dat bij de Bermuda eilanden is gelegen. Het gebied is bijna een miljoen vierkante kilomter groot. zonder ooit een spoor achter te laten. De verdwijningen zijn altijd bijzonder omdat er nooit enig spoor is achtergelaten of teruggevonden.

Wolken in de vorm van zeshoeken (hexagonen) zijn volens de wetenschappers verantwoordelijk voor het grote aantal verdwijningen. Deze wolken zijn kilometers groot en kunnen zorgen voor extreme lokale windsnelheden.

Dr. Randy Cerveny van de Arizona State University legt dit als volgt uit:

De hexagonale wolken worden gevormd door zogenaamde micro-uitbarstingen. Dat zijn uitbarstingen van lucht die uit de wolken naar beneden vallen en de oceaan raken. Deze sterke luchtstromen kunnen dan zeer grote golven veroorzaken. Het zijn in feite een soort luchtbommen.


[tab:Docu]

[tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]


Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 25 oktober 2016